НАТО да покани Украйна за свой член. Призивът се съдържа в

...
НАТО да покани Украйна за свой член. Призивът се съдържа в
Коментари Харесай

ЕП настоява НАТО да покани Украйна. Българските евросоциалисти пасуват

НАТО да предложения Украйна за собствен член. Призивът се съдържа в резолюция, призната през днешния ден от Европейския парламент в Страсбург с 425 гласа „ за “, 38 „ срещу “ и 42 „ въздържал се “.

Тя бе подкрепена от 11 от общо 17 български евродепутати. Не гласоподаваха петимата ни социалисти, както и Емил Радев от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП).

„ Позицията не е доста ясна, също така нямаше задоволително диспути по въпроса “, изясни пред Клуб Z дейностите на социалистите Цветелина Пенкова.

Евродепутатите чакат процесът на присъединение на Украйна към НАТО да стартира след края на войната и да завърши допустимо най-скоро.

До постигането на пълноправно участие в пакта Европейски Съюз и неговите страни членки, дружно със съдружниците от НАТО и единомислещите сътрудници, би трябвало да работят в тясно съдействие с Украйна за създаването на краткотрайна рамка за гаранции за сигурност. Тя би трябвало да бъде приложена незабавно след края на войната.

Според Екологичен потенциал интеграцията на Украйна в НАТО и Европейски Съюз ще увеличи районната и световната сигурност и ще укрепи връзките сред страната и евроатлантическата общественост.
Разрушаването на „ Нова Каховка “ - военно закононарушение
Евродепутатите осъждат разрушаването на язовир “Нова Каховка " от Русия на 6 юни. То съставлява военно закононарушение, предизвикало е огромни наводнения и е довело до екологично злополучие и екоцид в Украйна.

Всички виновни за военните закононарушения, в това число разрушаването на язовира, ще бъдат подведени под отговорност в сходство с интернационалното право, прибавят членовете на Екологичен потенциал.
Необходимост от повсеместен пакет от ограничения на Европейски Съюз
Парламентът приканва за изчерпателен и съответен пакет от ограничения на Европейски Съюз за възобновяване на Украйна, който би трябвало да се концентрира върху непосредственото, средносрочното и дълготрайното помагане, реорганизация и възобновяване на страната. Те чакат идното предложение на Европейската комисия за обзор на актуалната многогодишна финансова рамка и оферти Механизъм за възобновяване на Украйна, който ще обхване финансирането на напъните за възобновяване на Украйна през идващите години.
Надежда за договаряния с Европейски Съюз тази година
Екологичен потенциал още веднъж удостоверява поддръжката си за решението на Европейския съвет от 2022 година да даде на Украйна статут на кандидат-член. Евродепутатите показват вяра за позитивна рекомендация от Европейската комисия, откакто Украйна сполучливо извърши седемте стъпки, посочени в мнението на Комисията. Те упорстват за явен път за започване на договарянията за присъединение, които при задоволителна поддръжка биха могли да стартират още тази година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР